170 kiló kávét főznek le naponta

2020. 26. 09., 11:00am
Az eszpresszó a legnépszerűbb kávé, de a cappuccino és a hosszúkávé is dobogós – autósok százezrei vélekednek így.

Az eszpresszó a legnépszerűbb kávé, de a cappuccino és a hosszúkávé is dobogós – autósok százezrei vélekednek így.

A kávé közelgő, szeptember 29-i világnapja alkalmából, a MOL összegyűjtötte a hazai töltőállomásait felkereső utazók kávéfogyasztási szokásait.

A MOL öt évvel ezelőtt nyitotta meg az első Fresh Cornert, azóta azonban, már mintegy 170 hazai töltőállomáson kínálja a legjobb minőségű kávét, a helyben sütött prémium pékárut, a szendvicseket és hot-dogokat. A hálózatban naponta 160-170 kg kávét főznek le, ami körülbelül 31 000 adagnak felel meg. Egyetlen hét alatt összességében egy kisebb személyautó súlyának megfelelő kávé fogy el a MOL töltőállomásain.

Bár a kínálatban akár latte vagy flat white is elérhető, a hagyományos eszpresszó a legnépszerűbb kávétípus a vendégek körében. Az összes rendelés csupán negyedét kérik a vásárlók tejjel vagy tejhabbal.

Ez a Fresh Cornerek idei kávé toplistája:

  1. eszpresszó
  2. cappuccino
  3. hosszú kávé
  4. latte
  5. dupla eszpresszó
  6. ízesített kávé
  7. ristretto
  8. ízesített jeges kávé
  9. flat white
  10. jeges kávé

Míg a kávétípusok népszerűsége független az országon belüli régiótól, az elfogyasztás módja eltérő: az autópályák mellett lévő MOL töltőállomásokon nagyobb arányban fogyasztják helyben a kávét, míg a városon belüli helyszíneken az elvitelre kért kávék aránya magasabb.

„A Fresh Corner esetében tudatosan törekedtünk arra, hogy prémium minőségű kávét szolgáljunk fel az úton lévők számára. Ehhez nem csupán a megfelelő kávéfőző gépekre, hanem a munkatársak folyamatos barista-képzésére, illetve esetenként a kávéreceptek megváltoztatására is szükség volt. Büszke vagyok arra, hogy ma már egyes településeken sokan a helyi Fresh Cornerbe járnak meginni a reggeli feketéjüket” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Akár városban, akár autópálya mentén működő üzletről van szó, a legtöbb kávét reggel 7 és 10 óra között szolgálják fel, ezen belül is 8-9 óra között érkezik a legtöbb vásárló.

A kávé világnapján, szeptember 29-én a MOL 1+1 promóciót hirdet töltőállomásain, azaz minden vendég a megvásárolt kávé után a másodikat ingyen kapja!

 

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.