15. Ördögkatlan Fesztivál

2021. 20. 12., 8:48pm
A kultúra, a minőség, az emberség ünnepe, az örömteli találkozásnak Nagyharsány – Beremend – Villánykövesd – Kisharsány – Vylyan – Mokos ad otthont 2022. augusztus 2-6. között.

by Szendi Horváth Éva

Jubileum!

Tizenötödik. Leírni is sok. Még gombócból se kevés. Hát még Katlanból. Annak, aki mindegyiken volt — és vagyunk néhányan! — mintegy hetvenöt nap az életéből. Legalábbis ha jövőre is ott leszünk/lesztek. És miért ne lennénk/lennétek?

Mi szervezzük, ti meg jöttök, és mindannyian a szívünket adjuk bele. Hogy találkozhassunk, hogy megölelhessük egymást, hogy elhihessük, és meg is tapasztalhassuk: jó élni. Sőt, jó itt élni. Hogy van öt nap az évben, amikor ez biztos.

Mindenkit hívunk, azt is, aki állandó visszatérő, azt is, aki először próbálja ki, igazunk van-e abban, hogy ez az év öt legszebb napja. (A vírust nem hívjuk, neki ne szóljatok!)

Tudjuk, hogy velünk lesz két örökös védnökünk, Cseh Tamás és Törőcsik Mari. Azt is tudhatjuk, hogy vigyázó szemmel figyelnek fentről: jól csinálunk-e mindent. És „jobbik részünket” felmutatva sok ezren üzenjük nekik és mindenkinek: „nem vagyunk normálisak!”

Egy biztos: 15. Ördögkatlan kultúra igazi ünnepe lesz!

A kreatív Kisteleki Dórának köszönhető