…és felgördül a függöny

2022. 15. 09., 4:01pm
A szombati, hagyományos, jó hangulatú Utcabállal megkezdődik a József Attila Színház 2022/23-as évada.

 

by Szendi Horváth Éva - SBEdi

Régi hagyományokhoz híven, idén interaktív játékokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak!

Nyílt próbával (Márai Sándor Kaland című színművét), kulisszajárással (Nemcsák Károly igazgató úr vezetésével), kedvezményes jegy-és bérletvásárlással várják az érdeklődőket.

Minden infó: https://jozsefattilaszinhaz.hu/

Az angyalföldi teátrumot 2011 óta Nemcsák Károly vezeti. Az elmúlt több mint tíz esztendőben a színház tevékenységére az igazgató évről-évre egyre erőteljesebb műsortervvel hívta fel a szakma és a közönség figyelmét.

A 2022/23-as évad is igencsak erősnek ígérkezik.  A nagy érdeklődést kiváltó siker-darabok továbbra is műsoron maradnak, ám a nagyközönség már az új bemutatókra is méltán kíváncsi. 

Az első, „óriási dobásként” Fenyő Miklós - Tasnádi István Made in Hungária című, népszerű musicalje kerül színre. Az október 1-i premieren Lengyel Ferenc, Jászai Mari-díjas színész-rendező igazi zenés házibulival varázsolja majd el a publikumot.

A következő, december 12-i bemutató Szabó Magda családtörténete, a Régimódi történet. Az írónő egyik legnépszerűbb művében édesanyjának, Jablonczay Lenkének állít emléket. Az előadást Hargitai Iván, a József Attila Színház művészeti vezetője rendezi.

 

A 2023. február 18-ra tervezett új bemutató kapcsán Kurt Weill - Bertold Brecht Koldusoperája érdekes műfaji meghatározást kapott: opera, musical, operett és mindezek paródiája. Brecht híres, zenés tandrámáját vendégrendezőként Bagó Bertalan, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti vezetője állítja színpadra.

A Gaál Erzsébet Stúdióban is három bemutatóra kerül sor. Október 8-án Márai Sándor Kaland című színművét láthatják a nézők. Az előadás színpadra álmodója a Jászai Mari- és József Attila-díjas magyar drámaíró-rendező, Kiss Csaba.

F.M.Dosztojevszkij A Karamazov testvérek című regényéből már számos színpadi feldolgozás született. A József Attila Színház történetében először a rendező, Hargitai Iván azonban a saját adaptációját állítja színpadra. A Stúdió második bemutatójára 2023.február.24-én kerül sor.

Ivan Menchell Sírpiknik komédiájának magyar változatát Parti Nagy Lajos írta. A vérbő (tragi)komikus történetet Guelmino Sándor rendezésében 2023.április 7-től láthatja majd a közönség.