Ünnepeljen együtt a Budapest Bárral!

2020. 28. 11., 12:40pm
2020 a nem-ek éve: nemet kell mondanunk a személyes érintkezésekre, a koncertekre, a táncra, az utazásra és még annyi mindenre.

2020 a nem-ek éve: nemet kell mondanunk a személyes érintkezésekre, a koncertekre, a táncra, az utazásra és még annyi mindenre.

A Budapest Bár zenekar azonban úgy gondolja, ha a pohár félig üres, akkor félig tele is van: legyen az idei év ugyanannyira az igen-ek esztendeje is. A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor online koncertet ad. Így egyszerre látogat el minden egyes néző nappalijába, legyen az bárhol a világon.

A pandémia okozta kényszerhelyzetben született az online koncert, az online színház. Mindezek természetesen nem nyújthatják ugyanazt az élményt, mintha fizikailag is részt vennénk az előadásokon, de lélekben mindannyian együtt lehetünk. Az online koncerteknek nincsenek fizikai határai: egyszerre élvezhetjük a csodát bárhonnan és szinte bármennyien. A Budapest Bár hagyományos karácsonyi koncertjein eddig csak azok a szerencsések vehettek részt, akiknek sikerült jegyet kapniuk, azonban az idei koncertre szinte korlátlanul vásárolhatunk belépőt. A világ bármelyik pontjáról mindahányan egyszerre és együtt hallgathatjuk a felcsendülő csodás karácsonyi dalokat, Mindegy,  hogy egy tengerentúli felhőkarcolóban, egy trópusi sziget pálmafája alatt, vagy egy szabolcsi faluszéli kis házban vagyunk-e.

A Budapest Bár idei karácsonyi koncertjén főleg az Ünnep és a Ha megtehetnéd című lemezek dalai szerepelnek. Az előadást Keresztes Tamás Jászai díjas színész rendezi, öt zenész és tíz énekes részvételével.  A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Tóth Vera, Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Ferenczi György és Szűcs Krisztián.

A szilveszteri koncertre a legbulisabb számokból válogat a zenekar, és a közösségi média oldalaikon elérhető előzetes nézői kívánságok alapján állítják össze a számok sorrendet.

Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar alapítója, vezetője elmondta:

"Ilyen karácsonyunk még sosem volt, mint az idei, viszont ilyen technikai lehetőségek sem álltak eddig a rendelkezésünkre. Most különösen oda kell figyelnünk, hogyan töltjük együtt az ünnep napjait, hogy tudunk valóban együtt lenni, valóban kapcsolódni egymáshoz. Ha már fizikailag nem is lehetséges az összekapaszkodás, akkor lelkileg legyünk együtt úgy igaziból. A zene számomra az egyik legnagyobb örömforrás: út önmagamhoz és a másik emberhez. Mi, a Budapest Bár tagjai a zene örömét tudjuk adni a közönségnek és egymásnak is. Ha már nem lehetünk együtt fizikailag, nem hallhatjuk a tapsot, nem láthatjuk a közönség mosolyát, összeborulását, nem élvezhetjük együtt az önfeledt pillanatokat, akkor nézzük a jó oldalát: tudunk zenélni, felcsendülnek a hangszerek, az énekek, az otthonaink melegében együtt lehetünk a családunkkal, finomakat ehetünk, és élvezhetjük a zenét még ebben a nehéz, embert próbáló, különös időben is."

Karácsonyi koncert premier: 2020. december 20. vasárnap, 19.00 – 21.00 óra

A rögzített előadás megtekinthető: 2020.december 21 – 2020.december 27.

 

Szilveszteri koncert premier: 2020.12.31. csütörtök

 A rögzített előadás megtekinthető: 2021. január 1 – január 2. éjfélig

Mindkét koncert látható majd élőben a premieren a megadott időpontokban, egyidőben a felvétellel. A premiert egyszerre maximum 4000 ember nézheti. Aki nem tudja éppen a premier időpontjában megnézni a koncertet, az a rögzített előadásra vegyen jegyet, és a megadott időtartam alatt bármikor megtekintheti a koncertet.

A Budapest Bár bármelyik online koncertje csodás közös családi program, így kitűnő ajándékötlet külföldön, vidéken élő rokonoknak, barátoknak. Jegyek külföldről is vásárolhatók. A jegyvásárlásról és az online megtekintésről minden tudnivalót el lehet olvasni a trip.jegyx1.hu és a budapestbar.hu oldalakon is.

Jegyárak:

Mindkét koncertre a jegyár: 3900Ft. Kérjük, ha háromnál többen nézik majd a koncertet ÉS megtehetik, családi jegyet vásároljanak. Családi jegy: 10000Ft. Jegyek válthatók: https://trip.jegyx1.hu

https://www.youtube.com/watch?v=4DkRU3-QGJU (Eljött az ünnep (War is Over) - 2016-os felvétel)

Nyitókép: A Budapest Bár Nagy Verával Fotó: Erdélyi Gábor