Kiürült a Mátyás király tér

2021. 09. 04., 6:20pm
Befejeződött a Barátok közt forgatása. Közel 23 év után a csatorna egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai véget értek.  

Befejeződött a Barátok közt forgatása. Közel 23 év után a csatorna egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai véget értek.  

Köszönjük, mára ennyi! – olvasható a minden napi forgatókönyv végén, ám az utolsó forgatás zárásaként ez áll: vége a 10.xxx. résznek, vége a Barátok közt első 23 évének…

A színészek és a közreműködők számára lezárult egy legendás korszak. A nézők azonban még nyár közepéig nyomon követhetik a Barátok közt történetét, amely sok fordulatot és meglepetést tartogat.   

1998-ban csendült fel először a sorozat főcímdala, amikor a Berényi család megérkezett a Mátyás király térre. Az elmúlt több mint két évtizedben a Barátok közt történelmet írt: többmilliós nézőközönséget ültetett a televíziók elé, generációk nőttek fel rajta. Magyarországon napi sorozat nem élt meg ilyen kort, jóval több, mint 10000 epizódot. Jelentősége elvitathatatlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is kuriózumnak számít. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy majd’ 23 éve részesei vagyunk a nézők mindennapjainak. Ahogyan a sorozat alapítója, Kalamár Tamás fogalmazott: a Barátok közt a televíziózás Szabó családjává vált. Köszönjük a csatornának, hogy ilyen hosszú időn keresztül kiállt mellettünk, az összes szereplőnek és közreműködőnek pedig az évtizedeken át tartó, profi és lelkiismeretes munkát. Hálásak vagyunk a rajongóknak, amiért ilyen elkötelezetten kísérik figyelemmel a Mátyás király tér lakóinak életét” – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere. 

A végleges búcsú ideje azonban még nem jött el, a nézők hónapokig követhetik a történetet. Rengeteg izgalmat rejt a kedvencek sorsa; meglepő, fordulatos, megdöbbentő, vagy épp megnyugtató befejezés várható, és több rég látott ismerőssel is találkozhatnak.  

Ám azt még talán senki sem tudja, hogy pontosan milyen fordulatokkal ér véget a történet: siker, csőd, szakítás, szerelem, gyermekáldás, halál, családi megbékélés vagy örök harag? Ahogyan a nagy nemzetközi produkciók a befejezéshez több alternatívát készítenek, a Barátok közt esetében is csak a legutolsó pillanatban, a vágószobában dől el, mi kerül a közönség elé.

Nyáron minden kiderül!