Családi tükörhelyzetek

2020. 02. 11., 4:40pm
Többet magunkról címmel a Grecsó fivérek előadásában november 4-én újra látható a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója.

Többet magunkról címmel a Grecsó fivérek előadásában november 4-én újra látható a Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukciója. Az est különös átmenet az irodalmi pódiumest és a színházi, zenés, táncos előadás között. Grecsó Krisztián most is felolvas, Grecsó Zoltán pedig táncolva válaszol, — de nem egyedül, hanem Rácz Réka táncművésszel közösen.

Az előadás gerincét új, egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, melyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé. Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad a produkciónak. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe. A többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est kihasználva a Grecsó fivérek művészetét és nyitottságát.

Előadók: Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész
Közreműködik: Fodor Réka (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló)
Díszlet és jelmezterv: Ottlik Julianna
Világítástervező: Gothár Márton
Színpadra alkalmazta: Grecsó Zoltán